Fmen
Optionen
Informci
Aktuális

Aktuális


Fenntarthatósági témahét értékelése

A múlt héten lezajlott 2020 évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét értékelése 2020 október 16-án pénteken volt. A tanári szobába készítettük ki a nyereményeket és iskolarádión keresztül olvastuk be az eredményeket. Ft. Mischinger Ferenc atya köszöntése után a beolvasott osztályok képviselői sorba érkeztek az oklevelekért és a nyereményekért. A torta azt az osztályt illette, akik a legtöbb kupakot gyűjtötte össze. A kupakokat az adventi időszak végéig tovább gyűjtjük és Burinda Zsombor gyógyítására ajánljuk fel.


Fenntarthatósági témahét, plakátkészítő verseny

A fenntarthatósági témahéten a gyerekek jobbnál jobb plakátokat készítettek a témához kapcsolódóan. A napközis gyerekek hulladékokból készítettek hasznos tárgyakat. Az elkészült alkotásokból kiállítást készítettünk az aulában. Az osztály- és csoport versenyek eredményhirdetése pénteken lesz.

Hulladékból-hasznosat!

A fenntarthatósági témahéten a napközis csoportok hulladékokból készítettek hasznos dolgokat. Apró használati tárgyak, játékok, díszek készültek alumínium flakonokból, papírhulladékokból , PET palackokból. Az elkészült alkotásokból az aulában kiállítást rendezünk.

Kupakgyűjtés Burinda Zsombor javára

Iskolánk a  fenntarthatósági témahéten osztályok közötti kupakgyűjtő versenyt indít. Az összegyűjtött kupakokat Burinda Zsombor SMA beteg  gyógyulására ajánljuk fel. Minden osztály kapott egy-egy 30 literes műanyag hordót, amelyet  folyamatosan töltenek meg műanyag hulladéknak számító kupakokkal. A gyűjtés verseny az osztályok számára.

 "Van itt egy gyermek...." (Jn.6.9.) Az Egri Főegyházmegye oktatási tanévének mottója  arra a fiúra mutat rá, akinek öt kenyerét és két halát Jézus megszaporította és az éhező tömegek jóllaktak.

Zsombi szeretetet, jószándékot , és a reményt szaporít az emberekben, a segíteni akarással "lakatja jól"  a lelkeket.

Hajrá Zsombi! Meg fogsz gyógyulni!2020 évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét 2020 október 5-11

Intézményünk is részt vesz a 2020 . évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét rendezvényein.
 A felső tagozatos tanulóink megtekintették Áder János köztársasági elnök rendkívüli osztályfőnöki óráját, alsó tagozatosok a Kisvakond nadrágja című klasszikus csehszlovák rajzfilm megnézésével indították az egész hetes programsorozatot. Az osztályközösségek több tanítási órában is foglalkoznak a környezet- és egészségvédelemmel, az egészséges életmóddal, a teremtett környezettel való harmóniával. A tanulócsoportok egész héten gyűjtik a műanyag kupakokat, amelyet egy SMA-beteg kisfiú, Burinda Zsombor gyógyíttatása javára ajánlunk fel.Napközös csoportjaink újrahasznosított hulladékból készítenek használati tárgyakat. Minden osztály alkot egy-egy figyelemfelhívó plakátot, amelyből pénteken kiállítást rendezünk. Az előzetes- és összegyűjtött ismeretekből a gyerekek   fenntarthatósági totót töltenek ki. Ezek az érdekes feladatok teremtésvédelmi programunk részét is képezik, hiszen mim ás is lehetne a teremtésvédelem legfontosabb feladata, mint az Isten által megteremtett világ gyarapítása, értékeinek megőrzése legjobb tudásunk szerint?