Főmenü
Optionen
Információ
Bevezető > Pályázatok > EFOP-1.3.5-16-2016-00733

EFOP-1.3.5-16-2016-00733

 „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában” című EFOP-1.3.5-16-2016-00733 azonosítószámú projekt megvalósítására kerül sor intézményünkben 2017 áprilisától 2020 júniusáig.

A mintegy három tanévet átölelő programsorozat 25 000 000 millió forintból kerül  megvalósításra.

A pályázati feladatok teljesítésére az intézmény együttműködési megállapodást kötött, többek között az ózdi Szent Kereszt Plébániával és Ózd – Sajóvárkony Római Katolikus Plébániával. További együttműködő partnereink Egri Főegyházmegyei Karitász, Bohócok a láthatáron csoport, Gyermekeinkért 2001 Alapítvány, Ózdi Néptánc Egyesület.

A pályázat célja olyan együttműködés létrehozása, amely több generáció közös tevékenykedését irányozza elő a közösségek építésének és a településen élők közösségeinek fejlesztésére, tudva azt, hogy az iskola közösségszervező ereje jelentős, az intézmény központi szerepet játszik a település életében. Reményeink szerint a projekt végrehajtása által új kisközösségek jönnek létre. A hátrányos helyzetű fiatalok esélyegyenlősége javul, a karitatív akciók száma növekszik, a katolikus eszmén alapuló civil csoportok száma nő. Kölcsönösen előnyös együttműködések jönnek létre.

A projekt célcsoportja a település teljes lakossága.

Együttműködő partner a római katolikus plébánia által toborzott katolikus közösség.

A projekt célcsoportjai az intézmény tanulói. A tanulók szülei, családja, 14-35 év közötti hátrányos helyzetű fiatalok és a 60 év feletti lakosság.

Tervezett programjaink:

·         Generációk közötti érzékenyítő program

·         Három generációs találkozók

·         Közösségi fórumok

·         Hagyományőrző nap

·         Sportklub létrehozása

·         Település szépítő közösségi nap

·         Szívesség programok megvalósítása

·         Szívesség bank működtetése

·         Továbbképzés pedagógusok számára

·         Ifjúsági táborok megszervezése

·         Katolikus találkozók összehívása

·         Idős - Töltési foglalkozások szervezése