Főmenü
Optionen
Információ
Bevezető > Pályázatok > EGYH-KCP-16-0293

EGYH-KCP-16-0293

2016-ban ismételten lehetősége volt iskolánknak részt venni hittantáborban. A lehetőséghez EGYH-KCP-16-0293 pályázat segítségével, valamint az Egri Főegyházmegye támogatásával jutott iskolánk. Honlapunk fotógalériájában az ehhez tartozó képek is megtalálhatóak.

Beszámoló a

 sarudi  hittantáborban lebonyolított programokról

Készítette: Komjáthyné Kalo Erzsébet

Minden tábor megszervezése felelős teljes munkával jár, hisz olyan programokat kell szervezni a tanulók számára, amely örömteli, érdekes, életkoruknak megfelelő és maradandó emlékek legyenek  számukra az eltöltött órák-napok.

Első nap: Külön autóbusszal indultunk Ózdról, így lehetőségünk volt az úti cél előtt egy-két nevezetes és figyelem felkeltő programot megnézni.  Legelső utunk az egri Székesegyházba vezetett, ahol megcsodáltuk  a templom freskóit, oldal kápolnáit és a Fazola kaput.  Egy közös ima után elhagytuk a Bazilikát és az Eszterházy Károly Egyetem Varázstornyába vezetett az utunk. Itt érdekes előadásokat hallottunk és kipróbálhattak a tanulók egy-két fizikai kísérletet.  A játékos kísérlet befejezése után elindultunk Sarudra. A szállás elfoglalása után hajókiránduláson vettünk részt, megismerkedhettünk a Tisza tó néhány növényzetével, állat és madárvilágával. Szállásra érkezve  közösen meguzsonnáztunk és csendes pihenő következett.  Délután 5 órakor szentmisén vettünk részt,  a vacsora elfogyasztása után próbakerékpározás történt.

Második nap:  Délelőtt kerékpárral Poroszlóra mentünk, ahol megismerkedtünk a kerámia művészettel szóban és gyakorlatban.  Nyersanyagból minden tanuló készíthetett tetszése szerint egy emléktárgyat, amit később hazavihetett, mint első kerámia munkáját.  Ebéd után  strandolás következett, vacsora után Biblia foglalkozás és rajzkészítés volt a program.

Harmadik.  Délelőtt kerékpártúrára indultunk Dinnyéshátra. Célunk: a tanulók ismerjék meg  a táj és a Tisza tó növény és állatvilágát, turisztikai lehetőségeit és a folyó hasznát.  Délután megérkeztek   a mezőkövesdi testvériskolás  gyerekek és   játékos Biblia foglalkozás, rajzkészítés és sport foglalkozással töltöttük az időt vacsoráig.  Vacsora után közös séta volt a településen este pedig közös éneklés.

Negyedik nap:  Különjárattal Poroszlóra mentünk az Ökocentrumba, ahol szervezett programokat néztünk meg. Délután a kiégetett kerámiákat elhoztuk és indultunk haza.

Napjaink reggel és este hálaadással kezdődtek és végződtek.