Fmen
Optionen
Informci
Bevezető > Pályázatok > HAT-18-01-1162

HAT-18-01-1162

 

Betléren rendhagyó irodalom óra keretében emlékezünk meg a reformkori költőink pályafutásáról. Ezt követően rajzversenyt rendezünk a kastély udvarán, melynek témája a klasszicista kastélyépítészet a történelmi Magyarországon.

 Rozsnyó: partneriskolánk diákjaival találkozunk. A két iskola tanulói kiselőadások keretében mutatják be egymásnak iskoláikat. Együtt ünnepeljük a Nemzeti Összetartozás Napját, rövid műsorokkal készülünk, majd magyar népdal és Himnuszéneklés.

Tátralomnicon a szálláson: irodalmi vetélkedőt rendezünk a felvidéki írók és költők munkássága témakörében, többek között az otthon összeállított feladatlapok segítségével.

  Lőcse: felkeressük a Szent Jakab templomot. Kiselőadások: Jókai Mór:Lőcsei fehér asszony, Mikszáth: Fekete város. A szerzők a város és a kor viszonyainak behatóbb megismerése céljából felolvasást tartunk a művekből.  Kassa: Szent Erzsébet-dóm megtekintése, majd Rákóczi-ház: rendhagyó történelem óra keretében felidézzük a fejedelem szabadságharcban és magyar történelemben betöltött szerepét. Az épület elé 2006-ban szobrot állítottak II. Rákóczi Ferencnek, koszorúzunk.